28 Ocak 2009 Çarşamba

CESME'den ANCONA'ya gemi yolculugumuz


Uzun zamandir yazamadigimi biliyorum.Yorgunlugumu atamadigim bir yolculuktan geldim.Ve bunu yazmayi cok istedim.Belcikadan Turkiye'ye arabamizi getirmistik.Ve donuste kis ve hava sartlari kotu oldugu icin deniz yolculugu yapmaya karar verdik. 3500km yerine 1400 km denizden ve karadan yol kat ettik.Cesme'den Ancona'ya (ITALYA) kisin direk seferler olmadigi icin yunanistan aktarmali geldik.Cesmeden saat 10.00'da bir saatlik feribot seferi ile sakiz adasina(CHIOS)geldik.Oradan Pire limanina (PIRAEUS)cok devasal bir gemi ile yaklasik 8 saatlik bir yolculuk yaptik.Bu yolculukta mykanos ve syros adasindan yolcu aldiktan sonra piraeus limanina indik.Aksam gec vakitte 300km karadan arabamizla patras limanina geldik.Patrastan Anconaya aksam saat 1830.yine gemiye bindik ertesi gun saat 15.00gibi Anconadaydik.gemi yolculugumuzu oncelikle ERTURK LINES.. HELLENIC SEAWAYS.. VE MINOAN LINES..(olympia palace)Ile yaptigimiz yolculugumuza italya isvicre fransa almanya luxembourg belcika olarak bitirdik...

NOT.Kis oldugu icin arac ve yolcu biletleri cok uygundu.Biletlerimizi her limanda bulunan gemi bilet satis acentelerinden temin ettik.

Gemiye binmeden once yiyecek ve iceceginizi mutlaka yaniniza aliniz.Cunki bilet fiyatlarina yiyecek ve icecek dahil degil.Ve fiyatlar biraz yuksekti..Bol bol resim cektik;)++sampuaninizi kesinlikle unutmayin;)Dogrusu gemide olmamasina cok sasirdim.. Yaniniza gazete,dergi,kitap laptop,cd, dvd vs alirsaniz rahat edersiniz;))..Birde Gemiye girdiginiz anda cantanizi Otele gelmis gibi hazirlayin.Daha sonra arabanizdan esya yada baska birsey almak isterseniz kesinlikle alamiyorsunuz.arac bolumu yolculuk boyunca kitli tutuluyor..Lutfen sizde bildiklerinizi ekleyiniz!!

Hiç yorum yok: